2012. nov. 12.

Silvanus nyakék

O
Silvanus nyakék
( Silvanus az erdők és fák istene)

Egy  csodás napot visszaidézve született meg a Silvanus  nyakék



„ Egy nagyon pici tisztás, fákkal sűrűn körülvéve, 1 perc séta és ott a Duna. Nagyon szép idő van, az égen bárányfelhők. A késő ősz jegyeit viselik a fák. A  falevelek már a bronz-barna különböző árnyalataiban pompáznak, a fa ágai között itt-ott átsejlik egy picit az aranyló napsugár.”





  A középen elhelyezkedő  császárkő  kaboson a bárányfelhős eget idézi, a  borostyán kaboson  a már sárgára-barnára színeződött faleveleket.




A kisméretű türkiz tégla, türkiz cseppek, kevés türkiz kása figyelmeztetnek a Duna közelségére. A nagyon kevés arany a nap melegét képviseli.

Mindezt japán bronz és türkiz kása, bronz 3 és 9 mm szalma, matt és fényes  tila gyöngyökkel vettem körbe és egy kevés cseh csiszolttal, cseh lapos négyzettel.


Középen mért  leghosszabb méret az ásvány cseppekkel együtt 19 cm Minden ékszernek 2 élete van. Az első amikor alakul-megszületik. A második élet az utóélet, ami a tuladonosával kezdődik el. 




 &

12 megjegyzés:

  1. Csodálatosan szép! A leírásod pedig találó és érdekes!

    VálaszTörlés
  2. This collar renders me (almost) speechless!! Breathtaking design, harmonic flow of lines, and I find the inclusion of strategically placed red pure genius! Another veritable masterpiece!!!
    Kind regards
    Carl

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kellemes az összhatás,a leírás pedig magával ragadó! Rögtön szeretnénk én azon a tisztáson sétálni:)))

    VálaszTörlés
  4. Varázslatos.....azért szeretem a munkáidat, mert mindig finom eleganciát sugároznak, "mindenből" éppen annyi van benne amennyi kell....és mind mind igényes munka! Csak gratulálni tudok!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűszép és tökéletes alkotás!!!

    VálaszTörlés
  6. Csodaszép ékszert alkottál, gratulálok:) Nagyon szeretem az ékszereidet, a szimmetriát, a színválasztásokat, a sok-sok fémes csillogást.

    VálaszTörlés
  7. se me van a acabar las palabras,maravilloso

    VálaszTörlés